به گزارش شهرآرانیوز؛ شاخص کل بورس در ابتدای معاملات دیروز روندی نزولی داشت و پس از افت بیش از ۲۰۰۰ واحدی به سطح یک میلیون و ۳۸۱ هزار واحدی رسید، اما در ادامه معاملات مسیر نزولی شاخص تغییر کرد و درنهایت شاخص کل با رشد اندک ۳۳۶ واحدی در سطح یک میلیون و ۳۸۴ هزار واحد به کار خود پایان داد. اما در مقابل، شاخص کل هم وزن روند نزولی داشت و با افت ۳۶۳۲ هزار واحدی به رقم ۳۷۶ هزار و ۵۲۶ واحدی رسید.
نیما جوادیان، کارشناس بازار سرمایه، در گفتگو با تجارت نیوز درباره وضعیت فعلی بازار سهام گفت: وضعیت کلی بازار مناسب نیست. شاخص کل و عمده نمادهای بازار دوهفتهای است که روند منفی دارند. وی ادامه داد: روند فعلی بازار نتیجه پیش خورکردن ریسکهایی است که همگام با کسری بودجه و سیاستهای دولت به بازار وارد شده اند. به نظر میرسید بازار دیرتر از زمانی که پیش بینی شده بود از مسائل خارج از بازار اثر بگیرد، اما به دلیل سخنرانیهای مکرر مدیران دولتی درباره قیمت گذاری دستوری، روند بازار زودتر از حد انتظار منفی شد.
جوادیان معتقد است به دلیل ابهاماتی که اکنون در بازار وجود دارد، پول هوشمند در بازار نیست، زیرا ریسکهایی که در بازار شکل گرفته اند، از ورود نقدینگی به سهمها جلوگیری کرده است. این کارشناس بازار در بخشی دیگر از این گفتگو به این موضوع اشاره کرد که اکنون بورس پیش بینی پذیری اش را از دست داده است و در چنین شرایطی به صورت کلی سهام داری کاری سخت و غیرممکن است.
وی درباره وضعیت شاخص کل بورس گفت: پیش بینی میکنم شاخص روندی صعودی نداشته باشد. اینک در محدوده یک میلیون و ۳۰۰هزار واحد، برای شاخص حمایت وجود دارد، اما اگر شرایط تغییر نکند و با قیمت گذاری دستوری دولت سودآوری شرکتها را تحت تأثیر قرار بدهد، احتمال رسیدن شاخص به یک میلیون واحد زیاد است. جوادیان گفت: انتظار میرفت گزارشهای شش ماهه تغییر خوبی را در بازار ایجاد کند، اما دولت با بخشنامههایی باعث تغییر منفی گزارشهای شرکتهای بیمهای و بانکی شد. همچنین با رایزنیهایی درباره قیمت گذاری محصولات پتروشیمی و فولادی ترس دوچندانی در بازار ایجاد کرد.